Afișări de pagină în ultimele 30 de zile:

Judy Jasek - Călătoria unui medic veterinar de la hrana uscată la cea crudă

 

Călătoria unui medic veterinar de la hrana uscată la cea crudă

https://vp4163n4vuv3rlg3w3yn0qx1-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2020/11/Kibble-Vs-Raw.jpg

 

De: Judy Jasek, Doctor în Medicină Veterinară – Timp de citire: 8 minute

https://vp4163n4vuv3rlg3w3yn0qx1-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2020/10/avatar_user_84930_1603393022-100x100.jpg

Actualizat la 27 noiembrie 2020

 

Controversa cu privire la alimentele cu care să-ți hrănești câinele pare a nu se termina vreodată.  Fluxul de informații în continuă schimbare este nesfârșit, ducând deseori la multă confuzie.  Scriu acest articol pentru a face un pic de lumină în cazul acestui subiect confuz.  El se bazează pe cei 30 de ani ai mei de practicare a medicinei veterinare ... și pe marea varietate de tipuri diferite de dietă recomandate pacienților mei.

Am început ca toți medicii veterinari. Am fost instruiți să recomandăm mărcile populare care produc alimente dietetice pe bază de rețetă. Am hrănit animalele de companie bolnave pe baza recomandărilor acelor companii ... cele care produc așa-numitele diete pe bază de rețetă, vândute prin intermediul medicilor veterinari.  Nu a existat o educație reală în nutriție, ci doar o instruire cu privire la ce produse să fie utilizate și pentru ce afecțiuni.

Hrana uscată cauzează boli

Pe măsură ce am înaintat în carieră, am început să văd tendințe îngrijorătoare în creșterea multor afecțiuni:

·        Piele iritată

·        Diaree

·        Pancreatită

·        Boli autoimune

·        Cancer

Am văzut progrese magnifice în toate domeniile medicinei veterinare ... însă nimic nu s-a schimbat în recomandările nutriționale.  Am văzut că animalele de companie se îmbolnăveau mai grav și mureau mai tinere.  M-am întrebat dacă ar trebui să oferim pacienților noștri opțiuni diferite.

Deoarece există puțină educație nutrițională adevărată în domeniul veterinar, am început să mă lupt singură pentru a afla mai multe.  Studiile legate de eficacitatea dietelor veterinare sunt finanțate de companiile producătoare de alimente.  Prin urmare, este clar că există un potențial conflict de interese.  Asta face ca informațiile rezultate să fie suspecte.

Am început să citesc etichetele hranei pentru animale de companie și să mă uit la ingrediente.  Am început să mă întreb dacă ingrediente precum orezul, orzul și pulpa de sfeclă sunt alimente adecvate pentru un carnivor.

Iar uleiurile sunt și ele o problemă. Cele provenite din:

·        Boabe de soia

·        Porumb

·        Pește

sunt instabile la temperaturile ridicate utilizate pentru procesarea dietelor comerciale.  Acest lucru nu numai că determină pierderea de substanțe nutritive, ci le poate face toxice.

Apoi, vine la rând lunga listă de vitamine sintetice utilizate pentru a „echilibra” dieta.  Problema cu nutrienții sintetici, este că nu avem nicio idee despre felul în care afectează corpul câinelui dvs. Nu ştim nici măcar dacă corpul le poate absorbi.

Odată ce începem micro-gestionarea nutrienților, apare riscul de a provoca dezechilibre.  Așa s-a întâmplat cu Hills, când, din cauza nivelurilor toxice de vitamina D, a trebuit să-și retragă produsele afectate din magazine.

LEGATE: 5 lucruri pe care toți proprietarii de câini ar trebui să le știe despre lectine ...

Uitați-vă la dinții câinelui dvs.

De asemenea, am ținut cont de hrana pe care câinii sunt cel mai bine echipați să o mănânce și să o digere.  Dentiția câinelui dvs. este cea a unui carnivor:

·        Dinți canini pentru a prinde prada

·        Incisivi pentru a răzui carnea din carcasă

·        Mușchi puternici ai maxilarului

·        Dinții din spate pentru a zdrobi alimentele înainte de a le înghiți

Câinii au un conținut ridicat de acid în stomac.  Acest pH scăzut începe procesul digestiv.  Și elimină organismele patogene pe care le-ar putea ingera câinii.  Tractul lor digestiv este relativ scurt, astfel încât câinii sănătoși digeră mâncarea în câteva ore.  Câinii și pisicile nu sunt echipați, din punct de vedere al digestiei, pentru a descompune materialul vegetal.  Acesta include cerealele și legumele.

Comparați acest lucru cu ierbivorele, cum ar fi caii sau vacile.  Au dinți mari care macină, începând să macereze materialul vegetal.  Apoi, o parte din tractul lor digestiv este utilizată pentru fermentare.  Acest lucru desăvârșește digestia materialului vegetal ... prin intermediul bacteriilor prezente acolo.  Carnivorele nu posedă acest mecanism.

Cum cauzează plantele inflamația

Ce se întâmplă atunci când un carnivor mănâncă o dietă pe bază de plante?  Răspunsul, pe scurt, este că apare inflamația.

Cum se întâmplă acest lucru?

Nivelurile de glucoză din sânge și mai apoi nivelurile de insulină cresc, din cauza carbohidraților, furnizaţi prin:

·        Cereale prelucrate

·        Legume

·        Cartofi

Insulina este un hormon eliberat pentru a contracara excesele nutriționale, cum ar fi creşterea glicemiei (conţinutul de glucoză din sânge).  Ea mută excesul de glucoză în ficat și în țesutul muscular, unde este stocat sub formă de glicogen, pentru o utilizare ulterioară.

Dar acest mecanism de stocare are o capacitate limitată.  Odată atinsă limita, excesul este stocat ca grăsime corporală.  Dacă consumul de glucoză continuă, se ajunge la rezistență față de insulină.  Celulele devin desensibilizate la nivelul constant crescut din sânge. Atunci glicemia rămâne crescută.  Acest lucru provoacă leziuni ale țesuturilor și duce la inflamație cronică.

Prezența carbohidraților nu se limitează doar la efectele metabolice asupra organismului; există, de asemenea, un risc profund de expunere toxică.  Multe culturi sunt pulverizate cu glifosat (ingredientul principal în Roundup).  Și unele cereale sunt pulverizate înainte de recoltare, pentru a le face să se usuce mai rapid.

Grâul, porumbul și soia sunt, de asemenea, modificate genetic (OMG).  Aceste alimente pot avea efecte devastatoare asupra microbiomului intestinal.

Leguminoasele precum mazărea, lintea și fasolea acumulează glifosat dacă sunt pulverizate în timp ce cresc.  Câinele dvs. ingerează apoi această substanță chimică toxică.  Acest lucru înseamnă că varietățile de hrană fără cereale nu sunt deloc mai sigure.

Hrăniți animalele cu o dietă formată din alimente proaspete

Pentru a evita aceste riscuri, vă recomand să folosiți alimente proaspete, integrale, în mod ideal o dietă cu alimente negătite, crude.  De ce este mai bine așa?

Mâncarea integrală oferă nutriție așa cum este menită să fie consumată.  Nutrienții din alimentele proaspete integrale nu sunt modificați prin prelucrare.  Deci corpul îi poate recunoaște și asimila în mod corespunzător.

Nutrienții din alimentele integrale funcționează sinergic în organism.  Utilizarea echivalenților chimici nu are același efect benefic.

Nu toate dietele crude sunt la fel de bune și am văzut unele care nu sunt echilibrate nutrițional.  Este o idee bună să solicitați sfatul unui profesionist instruit în hrănirea cu alimente crude.

Sau puteți cumpăra o mâncare crudă prefabricată, de bună calitate.  Alegeți însă cu atenție.

Multe diete crude folosesc și ele suplimente sintetice pentru a suplini deficiențele.  Vă recomand să furnizați o nutriție completă prin proporționarea și rotația adecvată a ingredientelor.

LEGAT DE: Hrănirea câinilor cu alimente crude: 10 reguli simple pentru a începe ...

Este riscantă dieta cu alimente crude?

Acum, să abordăm ceea ce pare a fi cea mai mare controversă legată de hrănirea cu alimente crude: siguranța.  Această hrănire crudă este denigrată în medicina veterinară ca fiind o cauză a tot felul de boli, inclusiv:

·        Vărsături

·        Diaree

·        Pancreatită

·        Alergii

·        Cardiomiopatie dilatativă

Aproape întotdeauna, aceste afirmații nu au nicio bază.

Cum se face că o profesie care propovăduiește importanța medicinei „bazate pe dovezi” face afirmații împotriva hrănirii crude fără nicio dovadă care să le susțină?

Aceasta este adevărata ipocrizie!  Adevărul este că hrănirea crudă poate fi o dietă adecvată pentru orice câine ... cu unele ușoare modificări bazate pe nevoile individuale.

Hrănirea crudă este perfect sigură, în condițiile unei manipulări adecvate și respectării unor reguli de bun simț.  Asta înseamnă să faceţi următoarele:

·        Spălați-vă mâinile după ce vă hrăniți animalul de companie;

·        Nu lăsați alimentele să stea la temperatura camerei pentru o lungă perioadă de timp;

·        Spălați vasele și ustensilele după ce animalul de companie mănâncă;

·        Nu lăsați alimentele dezghețate să stea în frigider mai mult de 72 de ore.

Asta e.  Iar hrănirea crudă poate fi perfect sigură atât timp cât alimentele au o proveniență sănătoasă.  Proveniența sănătoasă se referă atât la modul în care sunt crescute animalele sacrificate pentru hrană, cât și la modul în care produsele sunt procesate, stocate și distribuite.

Retragerile produselor din magazine

Ce se întâmplă dacă un producător își retrage unele produse?  Companiile care produc hrană crudă pentru animalele de companie, sunt strict controlate de către FDA (Agenția pentru Alimente și Medicamente a SUA).  De fapt, există o toleranță zero pentru ca în hrana pentru animale de companie să se găsească bacterii.

Comparați acest lucru cu carnea din magazinele alimentare.  Acesteia i se permite un conținut mai mare de bacterii decât în hrana crudă pentru animale de companie (în cazul în care credeți că este mai sigur să vă faceți propria hrană crudă).

Când auziți despre o retragere de produse efectuată de către un producător de alimente crude pentru câini, pe motivul că FDA a găsit bacterii în produsele lor ... de obicei aceasta este cauzată de câte o verificare aleatorie la o unitate de producție, fără să existe însă probe că alimentele respective cauzează vreo boală la animalele de companie.  Unii producători vor face retragerea doar pentru a se asigura că produsele lor sunt sigure.

De obicei, FDA nu dezvăluie cantitatea sau tulpina bacteriilor găsite.  Astfel, nu există probe că acestea sunt patogene.  De asemenea, acest lucru împiedică producătorul să urmărească în mod eficient originea bacteriilor.

Lumea noastră nu este menită să fie sterilă.  Există multe bacterii benefice, care sunt esențiale pentru o sănătate bună.  Cheia este echilibrul.  Într-un organism sănătos, microorganismele benefice le vor depăși cu mult pe cele care pot provoca boli.

Vă amintiți de conținutul ridicat de acid din stomacul carnivorelor, fapt pe care l-am menționat mai devreme? Acesta va distruge orice bacterie nedorită pe care o ingerează câinele dvs.  V-aţi văzut vreodată câinele mâncând caca?  Sau înhățând cine-știe-ce la o plimbare și mâncându-l înainte să-l puteți opri?  Câte bacterii înghite câinele dvs. astfel?  L-ați văzut cumva să se îmbolnăvească brusc după ce a făcut acest lucru?

Desigur că nu!!!

Și de ce?  Fiindcă un animal sănătos, cu toți microbii benefici necesari, va putea elimina orice bacterie patogenă.  Câinii, prin natura lor, sunt animale necrofage.  Ar trebui literalmente să poată mânca mortăciuni și să rămână sănătoși.

ÎN LEGĂTURĂ: Retrageri de alimente: Logică vs frică ...

Hrana uscată contra Hranei crude

În tabelul pe care îl prezint mai jos, veți vedea avantajele și dezavantajele hranei uscate față de hrana crudă.

Hrana uscată.  Pro și Contra

Pro:

·        Este mai convenabilă;

·        Este mai puțin costisitoare, pe termen scurt.

Contra:

·        Creează inflamație, care duce la boli cronice, cum ar fi mâncărime ale pielii, diaree, pancreatită și cancer;

·        Cerealele și leguminoasele pot dăuna mucoasei intestinale, împiedicând digestia corectă și provocând malnutriție și boli;

·        Ingredientele modificate genetic afectează funcționarea unui microbiom sănătos, ducând la disfuncționalităţi ale sistemului imunitar;

·        Pesticidele și ierbicidele sunt toxice pentru organe și pot deteriora microbiomul intestinal și mucoasa intestinală, cauzând digestie necorespunzătoare și sindromul intestinului permeabil;

·        Este posibil ca vitaminele și mineralele sintetice adăugate să nu le fie biodisponibile animalelor, provocând dezechilibre nutriționale;

·        Uleiurile și grăsimile devin râncede din cauza supra-procesării, fiind toxice pentru organism; ele pot fi, de asemenea, obținute din plante modificate genetic.

Hrana crudă.  Pro și contra

Pro:

·        Oferă o nutriție echilibrată, în modul intenționat de natură;

·        Adecvată pentru speciile carnivore;

·        Sprijină funcționarea optimă a sistemului imunitar;

·        Poate fi adaptată pentru a satisface nevoile individuale;

·        Ingredientele susțin în mod natural sănătatea articulațiilor și a aparatului locomotor;

·        Reduce necesitatea adăugării de suplimente;

·        Previne inflamația, prevenind astfel bolile de piele și digestive, precum și afecțiunile autoimune și cancerul.

Contra:

·        Necesită manipularea și spălarea corespunzătoare a vaselor și ustensilelor după folosire;

·        Este mai scumpă, pe termen scurt.

Decizia de a hrăni cu alimente crude

Mâncarea crudă poate fi mai scumpă pe termen scurt ... dar această hrană va reduce drastic cheltuielile cu veterinarul, în viitor.  Câinele dvs. va fi mai sănătos, deoarece îi furnizați hrana de care are nevoie corpul său.  Este vorba literalmente de „plătiți acum sau plătiți mai târziu” atunci când luaţi în calcul hrănirea animalului de companie cu cea mai bună dietă posibilă.

Dacă credeți că nu vă puteți permite să hrăniți cu alimente crude, atunci cum credeţi că v-ați putea permite să tratați o boală cronică, cum ar fi cancerul?  Luați în considerare impactul financiar și emoțional pe care l-ar presupune.  Cred că majoritatea dintre noi ne putem rearanja bugetul atunci când e vorba de ceva suficient de important.

Pe termen scurt, câinii pot părea să se descurce bine cu o dietă compusă din hrană uscată. Dar vă pot garanta că undeva se coace o boală de inflamare.  Este doar o chestiune de timp până când iese la suprafață.

Nimic nu este mai important decât să vă hrăniți animalul cu o dietă adecvată.  Nici un supliment sintetic, indiferent de ceea ce se spune despre el, nu va compensa o dietă inferioară. Hrănirea corectă a câinelui dvs. va fi cel mai bun lucru pe care îl puteți face vreodată pentru cel mai bun prieten al dvs.

 

Judy Jasek DVM

Dr. Judy Jasek și-a obținut titlul de Doctor în Medicină Veterinară în 1988, la Universitatea de Stat din Colorado.  În prezent, este specializată în pacienții cu cancer.  Ea sprijină capacitatea naturală de vindecare a corpului cu o nutriție adecvată, detoxifiere și eliminarea cauzelor care stau la baza bolii.  Apoi folosește instrumente precum ozon, ierburi, CBD (ulei de canabis), uleiuri esențiale și suplimente alimentare integrale, pentru a optimiza sănătatea corpului.  De asemenea, lucrează cu animalele de companie sănătoase, pentru a le proteja de cancer și de alte boli care le pun viața în pericol.  Misiunea ei personală este de a contribui la reducerea incidenței cancerului la animalele de companie în următorii zece ani.  Vizitați-o online la ahavet.com

 

Articolul a apărut în Dogs Naturally Magazine:  https://www.dogsnaturallymagazine.com/kibble-vs-raw/

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Topul hranelor uscate (>280 produse), conform notelor pentru calitate. Cea mai bună hrană pentru câini (și pisici!); argumente, studii. Hrana naturală proaspătă contra hranei uscate.

Rezumat: Topul hranelor uscate (>280 produse), conform notelor pentru calitate. Cea mai bună hrană pentru câini (și pisici!); argumente, studii. Hrana naturală proaspătă contra hranei uscate.

Cea mai bună hrană pentru câini și pisici: „Dr. Becker împărtășește lista actualizată cu cele mai bune și cele mai proaste alimente”

Sunt câinii omnivori? Nu! Sunt carnivori!